
اساتيد مجرب، ذخاير نظام هستند
رهبر معظم انقلاب اسلامي در ديدار جمع زيادي از برجستگان و نخبگان علمي و اساتيد دانشگاهها، پيشرفت علمي را ضرورتي حياتي براي كشور خواندند و تأكيد كردند: اين پيشرفت علمي بايد با تكيه بر توليد بومي علم و همراه با خودباوري و اميد به موفقيت و حركت جهادي باشد.
ايشان در اين ديدار، برگزاري جلسات گفت و شنود با برجستگان و نخبگان علمي را حركتي نمادين به منظور گسترش احساس احترام و تكريم نسبت به دانشمندان و اساتيد در ميان مسئولان و آحاد مردم برشمردند و خاطرنشان كردند: ما نيازمند احساس كرامت نخبگان و برجستگان علمي در جامعه هستيم؛ زيرا بهترين مشوق براي گسترش علم، تكريم دارنده علم است.
رهبر انقلاب اسلامي، طرح ديدگاهها و نظرات اساتيد و نخبگان در فضاي جامعه را يكي ديگر از اهداف اين ديدار بيان كردند و افزودند: نظرات كارشناسي اساتيد قطعاً به تصميم سازي در دولت، مجلس، مجمع تشخيص مصلحت نظام و دستگاههاي اجرايي مرتبط با دانشگاهها و مراكز علمي كمك خواهد كرد.
ايشان با اشاره به نياز كشور به اساتيد پيشكسوت و سابقه دار و همچنين نياز به اساتيد جوان افزودند: اساتيد مجرب و با تجربه از ذخاير نظام هستند و بايد از آنان حداكثر استفاده شود ضمن آنكه اساتيد جوان تازه نفس و با نشاط نيز بايد وارد مراكز دانشگاهي شوند.
رهبر انقلاب اسلامي با تأكيد بر لزوم جلوگيري از تشكيل حلقههاي بسته در سطوح هياتهاي علمي كه مانع از ورود اساتيد جوان ميشوند خاطرنشان كردند: توسعه مراكز پژوهشي يكي از راه كارهاي مناسب براي استفاده از اندوختههاي اساتيد پيشكسوت و ايجاد اشتغال علمي براي اساتيد و نخبگان جوان است.
در ابتداي اين ديدار آقايان دكتر علي رضائيان استاد رشته مديريت از دانشگاه شهيد بهشتي و استاد نمونه كشوري، دكتر سيد مويد علويان، استاد دانشگاه بقيه الله و صاحب 200 مقاله علمي و 20 عنوان كتاب، دكتر فرامرز رفيع پور استاد رشته علوم اجتماعي از دانشگاه شهيد بهشتي و صاحب چهارده جلد كتاب، دكتر موسوي موحدي استاد بيوشيمي و بيوفيزيك دانشگاه تهران، دكتر محمد مهدي شيخ جباري استاد رشته دانشهاي بنيادي و استاد نمونه كشوري، دكتر خدا بخش كرمي استاد دانشگاه علوم پزشكي شهيد چمران و صاحب 6 جلد كتاب، دكتر رضا اشرفزاده استاد ادبيات فارسي دانشگاه آزاد اسلامي و استاد نمونه كشوري، دكتر سيدمحمود طباطبايي استاد رشته مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشكي دانشگاه شهيد بهشتي، دكتر مبيني دهكردي استاد مديريت استراتژيك دانشگاه عالي دفاع ملي، و دكتر محمدرضا مسجدي استاد دانشگاه علوم پزشكي دانشگاه شهيد بهشتي و صاحب 90 مقاله علمي و خانمها دكتر لعيا تهراني استاد دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي و صاحب 20 مقاله علمي و دكتر شكوه نوابي نژاد استاد دانشگاه تربيت معلم و صاحب 30 عنوان كتاب، مطالبي را درخصوص مسائل آموزشي، پژوهشي و علمي مراكز دانشگاهي و تحقيقاتي بيان كردند.
محورهاي اصلي مطالبي كه اساتيد دانشگاهها بيان كردند عبارتند از:
- تشكيل شبكههاي مجازي علمي و پژوهشي در كشور به منظور ارتقاي كمي و كيفي پژوهشها
- ايجاد زمينه براي استقلال علمي مراكز تحقيقاتي و پژوهشي براساس كيفيت محصولات علمي آنها
- بهرهگيري و حمايت عملي از پژوهشگران جوان
- برقراري انسجام ميان اسناد راهبردي كشور و كنترل راهبردي و نظارت بر حاكم شدن روح اين اسناد در برنامههاي اجرايي
- ايجاد ارتباط علمي منسجم با محققان و پژوهشگران ايراني مقيم خارج
- اهتمام به هويت ملي براساس سنتها و آموزههاي ديني و جلوگيري از رشد تضادها در جامعه
- بهرهگيري از الگوهاي بومي و ملي براي پيشرفت همه جانبه و پرهيز از مدلهاي توسعهاي غرب
- تقويت بيش از پيش روحيه خودباوري و اعتماد به نفس ملي در مراكز علمي و تحقيقاتي
- حمايت از تاسيس بنيادهاي غيردولتي توليد و پيشبرد علم
- اهتمام ويژه و عملي به علوم پايه در دانشگاهها و مراكز علمي
- ضرورت تقويت ارتباط صحيح علمي و كاربردي ميان دانشگاه تربيت معلم و آموزش و پرورش
- استفاده از تجارب و اندوختههاي اساتيد با سابقه
- اهتمام بيش از پيش به علوم انساني در دانشگاهها
- برقراري ارتباط منسجم ميان قطبهاي علمي كشور و مراكز پرورش و هدايت نخبگان علمي
- و افزايش بودجه مراكز پژوهشي و تحقيقاتي متناسب با توليدات علمي و تحقيقاتي آنها
منبع: روزنامه اطلاعات
تصميم گيري درباره اساتيد بازنشسته
استادان بازنشسته، ميتوانند 10 ساعت در هفته، در دانشگاه تدريس كنند. وزير علوم، تحقيقات و فناوري، اعلام كرد: در صورت تقاضاي دانشگاهها، با تدريس هفتگي استادان بازنشسته به مدت 10 ساعت در هفته، موافقت ميشود.
دكتر محمدمهدي زاهدي افزود: با تأكيد ويژه رييس جمهور، كميته اي متشكل از وزراي بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و علوم، تحقيقات و فناوري و دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي به منظور تصميم گيري درباره نحوه همكاري با روساي بازنشسته دانشگاهها راه اندازي شده و در زمينه تصميم گيري نهايي، به وزير علوم تفويض اختيار شده است.
وي تصريح كرد: در رابطه با همكاري استادان بازنشسته در مباحث آموزشي و پژوهشي، هيچ گونه محدوديتي نداريم و بر انجام امور پژوهشي با اين اعضاي هيات علمي بازنشسته، تأكيد داريم.
منبع: ايرنا
نكوداشت دكتر جواد علي
نكوداشت يكصدمين سال تولد مورخ شيعه، دكتر جواد علي، از معدود اساتيد برجسته معاصر عراق، در آينده نزديك توسط پژوهشكده تاريخ و سيره اهل بيت برگزار مي شود. وي كه در كاظميه عراق ديده به جهان گشود، در بيست و هفت سالگي موفق به اتمام تحصيلات خود در مقطع دكتري از دانشگاه هامبورگ آلمان گرديد.(1935) متأسفانه دكتر جواد علي مجبور شد در تقيه و در سايه حكومت بعثي حيات خود را به پايان برد (1987). آثار شيعي او از جمه پايان نامه دكتري اش كه به بررسي عصر غيبت صغري پرداخته پس از وفاتش به انتشار رسيد. برخي از آثار دكتر جواد علي عبارتند از: المهدي المنتظر عند الشيعة الاثناعشرية (2005)، التاريخ العام (بغداد 1927)، أصنام العرب (بغداد 1967)، تاريخ العرب قبل الإسلام (هشت جلد)، المجمع العلمي العراقي، 1956 ـ1960، المفصل في تاريخالعرب قبل الإسلام (ده جلدي)، بيروت، 1968 ـ 1947، تاريخ الصلاة في الإسلام (بغداد 1968)، تاريخ العرب في الإسلام (بيروت 1969)، معجم الفاظ المسند (منتشر نشده).
منبع: پژوهشكده تاريخ و سيره اهل بيت
كنگره بزرگداشت شيخ بهايى
كنگرة بزرگداشت شيخ بهايى پنجم دىماه 1387در شهر مقدس مشهد و كنگرة بينالمللى بزرگداشت اين انديشمند نيز سال ٢٠٠٩ در شهر اصفهان برگزار خواهد شد. همزمان با كنگرة بزرگداشت شيخ بهايى، در طرح تصحيح موسوعة شيخ بهاءالدين عاملى (شيخ بهايى)، انتشار كلية آثار اين انديشمند مسلمان آغاز مىشود. به گفتة محسن صادقى كه به همراه گروهى از مصححان، كار تصحيح، تدوين و توليد آثار يادشده را برعهده دارد، انتشار كلية كتابهاى موجود شيخ بهايى كه احتمالاً بين ٢٧ تا ٣٠ مجلد را شامل شود، سه سال طول مىكشد.
انتشار اين آثار به نوعى با سال بزرگداشت و كنگرة شيخ بهايى كه سال ٢٠٠٩ اعلام شده، همراه شده است. به گفتة صادقى، شيخ بهايى بيشتر آثار فقهى خود را به زبان عربى نگاشته است و در طرح تصحيح موسوعة شيخ بهايى، همة آثار چاپنشدة او به چاپ مىرسند و تعدادى از آثار چاپشده تجديد چاپ مىشوند. شيخ بهايى ٢٠ رسالة فقهى به همراه تفسيرهايى از قرآن دارد كه چاپ نشدهاند. رسالة «كر» كه شيخ به زبان فارسى نوشته و رسالة «سجود التلاوه» كه به زبان عربى نوشته است، از جمله آثار منتشرنشدة او هستند، به همراه تفسيرهاى «عين الحياة»، «العروة الوثقى» و «دو حاشيه بر تفسير بيضاوى» كه به زبان عربى نوشته است.
به گفتة صادقى، علاوه بر مجلدات موسوعه، پنج جلد شناختنامة شيخ بهايى شامل دو مجلد به زبان فارسى، دو مجلد به زبان عربى و يك مجلد به زبان انگليسى منتشر مىشود. نزديك به يكسوم آثار شيخ براى نخستينبار است كه تصحيح مىشوند و تاكنون يا مخطوط مانده و يا تنها چاپ سنگى شده بودند. همچنين ديوان اشعار فارسى شيخ بهايى شامل مثنوىهاى نان و حلوا و شير و شكر و اشعار فارسى و نيز اشعار عربى ديگر، از جملة اين آثار هستند.
مركز احياى آثار اسلامى پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامى در قم انتشار آثار يادشده را كه در مراحل مختلف چاپ هستند، برعهده دارد.
منبع: ايسنا
لوح فشرده دانشنامه نبوى
لوح فشرده دانشنامه نبوى با قابليتهاى منحصر به فرد در مركز تحقيقات كامپيوترى علوم اسلامى قم توليد شد. حجتالاسلام ابنالرضا، مدير پروژه دانشنامه نبوى، به ويژگىهاى اين نرمافزار اسلامى اشاره كرد و گفت: ارائه واژهنامه مرتبط با پيامبر اكرم(ص) و مباحث جانبى، امكان دستهبندى و جمعآورى اطلاعات به صورت نمودار درختى، ده عنوان لغت نامه در ٦٢ جلد با قابليت جستجو از ويژگىهاى اين نرمافزار است. وي افزود: ارائه آيات و كلمات قرآنى مربوط به پيامبر اعظم(ص) همراه با اتصال به تفسير و شأن نزول آنها، نمايش شجرهنامه انساب رسول اكرم(ص) و ذريه آن حضرت، متن زيارات و ادعيه مربوط به حضرت و قابليت ترجمه و پخش صوت و همچنين نمايش و قرائت بيش از چهار هزار بيت از سرودههاى شاعران به زبان فارسى و عربى، از ديگر ويژگىهاى اين نرمافزار شمرده مىشود.
حجتالاسلام ابنالرضا ادامه داد: تنها در بخش كتابخانه تخصصى پيامبر(ص) ٢٤٦ عنوان كتاب در ٨٩٤ جلد از منابع معتبر به زبان فارسى و عربى گنجانده شده است. وى افزود: ارائه بيش از ٦٨٠٠ كليد واژه، ٤١٠٠ نمايه و ٣٦ هزار موضوع استخراج شده از سخنان حضرت رسول(ص) برگرفته از كتاب بحارالانوار و نمايش ٨٢ تصوير و ١٠٨ نقشه در بخش نگارخانه از ديگر محتويات اين دانشنامه به شمار مىرود. وي ادامه داد: متن زيارات و ادعيه نبوى به همراه ترجمه و صوت، كتابشناسى حدود ٤٤٠٠ عنوان كتاب، مقاله، دائرهالمعارف، مجموعه مقالات و پاياننامههاى مرتبط به پيامبر(ص) به همراه تصوير روى جلد آنها در اين نرمافزار اسلامى در اختيار كاربران قرار خواهد گرفت.
حجتالاسلام ابن الرضا پژوهش در متون از طريق فهرست كلمات، جستجوى تركيبى و فهرستسازى را از قابليتهاى اين نرمافزار دانست و اظهار داشت: تدوين درختواره با بيش از پانزده هزار مدخل و ٣٥ هزار فيش از نوزده عنوان كتاب در٥٣ جلد درباره زندگى و سيره فردى و اجتماعى پيامبر اعظم(ص) از قابليتهاى اين نرمافزار است.
اين محقق حوزه علميه قم گفت: نزديكشدن برنامه به استانداردها و ويژگىهاى ويندوز به منظور تسهيل استفاده كاربر از برنامه و انتقال مستقيم متن و فهرست انتخابى از برنامه به محيط MS-Word و بر عكس از ديگر قابليتهاى منحصر به فرد نرمافزار دانشنامه نبوى به شمار مىآيد.
منبع: رسا
دو فصلنامه «قرآن شناخت» آمد
دو فصلنامه «قرآن شناخت»، با درج مقالاتي با سرفصلهاي تخصصي قرآن، براي نخستينبار توسط موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) منتشر شد. اين دو فصل نامه با همكاري استادان و اعضاي هيئت علمي حوزه و دانشگاه، نخستين شماره بهار و تابستان خود را در سال87، منتشر كرد.
سرفصلهاي اولين شماره اين دوفصلنامه كه در حوزه علمي- پژوهشي منتشر شده به شرح زير است:
تفسير قرآن كريم(1)؛ سوره بقره، آيات 7-1/ استاد محمدتقي مصباح يزدي
علوم قرآن؛ چيستي، چرايي و چگونگي/ علي اوسط باقري
دلالت التزامي و نقش آن در فهم و تفسير متن با تأكيد بر تفسير قرآن/ غلامعلي عزيزيكيا
الهي بودن متن قرآن از منظر علامه طباطبايي و نقش آن در تفسير الميزان/ اميررضا اشرفي
جامعيت قرآن در بيان مفسر الميزان/ حميد آريان
سلسله مراتب خويشاوندي در قرآن كريم/ محمد نقيبزاده
نشست علمي «مفهومشناسي تفسير قرآن به قرآن از ديدگاه علامه طباطبايي»(1)
آقاي محمود رجبي، صاحب امتياز، مدير مسئول و سردبير دوفصلنامه «قرآن شناخت»، است و اين دوفصلنامه در شمارگان 1000 با بهاي 1000 تومان، توسط «موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني» منتشر شده است.
منبع: ايكنا
تبديل پيام نور به دانشگاه مجازي
رئيس دانشگاه پيام نور از اتصال تمامي واحدهاي پيام نور به فيبر نوري در راستاي تبديل شدن به دانشگاه مجازي خبر داد و گفت: دانشگاه پيام نور تا 3 سال آينده به دانشگاه مجازي تبديل مي شود. دكتر سيد محمد حسيني اظهار داشت: در زمينه نرم افزار نيز براي ايجاد دانشگاه مجازي نياز به محتواي برنامههاي درسي به صورت مجازي داريم كه اين برنامه نيز توسط اساتيد دانشگاه در حال اجرا است.
رئيس دانشگاه پيام نور گفت: همچنين با توجه به اينكه دانشگاههاي مجازي يا باز، در تمامي كشورهاي دنيا وجود دارند و دانشگاه پيام نور نيز ارتباط خوبي را با اين دانشگاهها دارد، در راستاي مجازي شدن از تجربيات خارج از كشور نيز استفاده مي كنيم.
وي از برگزاري اجلاس دانشگاههاي باز دنيا در كشور خبر داد و افزود: پيشنهاد ميزباني اجلاس سال آينده دانشگاههاي باز دنيا در ايران را ارائه كرديم كه با آن موافقت شده است. اين اجلاس در مهر ماه هر سال برگزار مي شود.
حسيني با اشاره به اقدام ديگر دانشگاه در راستاي تبديل به دانشگاه مجازي اضافه كرد: از سوي ديگر سيستم آموزشي دانشگاه پيام نور در سال جاري تغيير كرده و با سيستم جديد بسياري از ايرادات و مشكلات آموزشي دانشگاه برطرف شده است كه مي تواند گام مهمي در راستاي تبديل دانشگاه پيام نور به دانشگاه مجازي كشور باشد.
منبع: خبرگزاري مهر
ممنوعيت تأسيس مؤسسات اعزام دانشجو
علي اكبر متكان با اشاره به اعطاي مجوز توسط وزارت علوم براي تأسيس موسسات اعزام دانشجو به خارج از كشور گفت: با در نظر گرفتن اين موضوع كه موسسات اعزام دانشجو به خارج از كشور بيشتر در زمينه اعزام دانشجو در مقطع كارشناسي فعال هستند و با افزايش ظرفيت دانشجو در مقطع كارشناسي در دانشگاههاي داخل در كل تمايل به تحصيل در دانشگاههاي خارج از كشور در مقطع كارشناسي كم شده، نيازي به تأسيس موسسه جديد در زمينه اعزام دانشجو به خارج احساس نمي شود.
مدير كل بورس و اعزام دانشجو به خارج وزارت علوم اضافه كرد: از اين رو وزارت علوم به درخواستي در خصوص تأسيس موسسه اعزام دانشجو به خارج پاسخ نمي دهد.
وي درباره برنامه وزارت علوم براي اعزام دانشجو در سال جاري به مهر گفت: فراخوان اعزام دانشجوي بورسيه به خارج از كشور در سال جاري به دانشگاهها ارائه شده است و براي امسال تا سقف 200 دانشجو در رشتههاي اولويت دار و در مقطع دكتري به خارج از كشور اعزام مي شوند.
منبع: فردانيوز
همايشهاي دانشگاه آزاد واحد خمين
گروه معارف اسلامي دانشگاه آزاد اسلامي واحد خمين، به برگزاري همايشهايي طبق جدول ذيل اقدام مينمايد:
1. همايش امام علي (ع) معيار كمال
زمان برگزاري : سه شنبه 26 آذر 1387 همزمان با عيد غدير
موضوعات: 1. امام علي (ع) از منظر قرآن؛ 2. امام علي (ع) از نگاه نبي (ص)؛ 3. امام علي از زبان علي (ع)؛ 4. نظام جهاني علوي؛ 5. قانون گرايي از ديدگاه امام علي (ع)؛ 6. نوسازي سياسي از ديدگاه امام علي (ع)؛ 7. احياگري فكري – سياسي در حكومت امام علي (ع)؛ 8. شرايط كارگزاران از ديدگاه امام علي (ع)؛ 9. امام علي (ع) و نظارت ملي ( امر به معروف و نهي از منكر)؛ 10. امام علي (ع) و مباحث تربيتي؛ 11. امام علي (ع) و مديريت؛ 12. امام علي (ع) در قرآن؛ 13. امام علي (ع) و امور معنوي و عبادي؛ 14. امام علي (ع) و امور قضايي.
2. همايش شهيد فاتح در آيينه انديشه
زمان برگزاري : دوشنبه 9 دي 1387 همزمان با اول محرم
موضوعات: 1. عاشورا محور سازماندهي سياسي؛ 2. تأثير عاشورا در ادبيات تشيع؛ 3. عوامل پايداري و جاودانگي نهضت عاشورا؛ 4. پيامهاي عاشورا و خطر تحريف از منظر شهيد مطهري؛ 5. سكولاريسم ديني و فلسفه عاشورا؛ 6. درسها و عبرتهاي عاشورا در عرصه رفتار سياسي؛ 7. عاشورا از منظر علماي شيعه؛ 8. عاشورا از نظر علماي اهل تسنن؛ 9. عاشورا در نگاه نوگرايان شيعه و سني؛ 10. عاشورا و زنان؛ 11. عاشورا و جوانان؛ 12. عاشورا و عشق.
3. همايش انتظار موعود
زمان برگزاري : شنبه 17 اسفند 1387
موضوعات: 1. مهدي باوري، ايده اي فرا اسلامي و جهاني؛ 2. سيماي موعود در آيينه ثقلين؛3. تأثير مهدي باوري بر فرهنگ شيعي از نگاه اسلام پژوهان غربي؛ 4. نقش زنان در زمينه سازي ظهور؛ 5. زن منتظر و منتظر پروري؛ 6. مسئوليتهاي زنان در جامعه منتظر؛ 7. جايگاه زنان در انقلاب حضرت مهدي (عج)؛ 8. بسترها و پيامدهاي اجتماعي خرافات در مهدويت؛ 9. مهدويت و اهداف نظام تربيتي اسلام؛ 10. موعود گرايي و صلح و امنيت جهاني (نقش موعود باوري در گسترش صلح جهاني)؛ 11. نقش موعود باوري در تدوين سياستهاي راهبردي كشورها (سند چشم انداز بيست ساله جمهوري اسلامي)؛ 12. جامعه منتظر ظهور منجي (بررسي شرايط سياسي، اجتماعي و فرهنگي تحقق ظهور)؛ 13. آسيب شناسي اجتماعي فرهنگ انتظار؛ 14. نقش آموزه انتظار در بيداري ملتها و شكل گيري جنبشهاي سياسي معاصر؛ 15. دولت موعود و امنيت؛ 16. دولت موعود و بهداشت و درمان؛ 17. دولت موعود و صنعت؛ 18. دولت موعود و اقتصاد؛ 19. توطئههاي استكبار جهاني عليه مهدي باوري.
4. همايش فرهنگ پوشش و آراستگي در نگاههاي متفاوت
زمان برگزاري : 12 ارديبهشت 1388
موضوعات: 1. جلوه نمايي زنان و نگاه مردان؛ 2. پوشش زنان، مهار مردان؛ 3. نگاه و افكار نهان؛ 4. كالبدشكافي حجاب گريزي؛ 5. پوشش و آراستگي، ميوه شناخت؛ 6. پوشش و آراستگي در قرآن و سنت.
براي دريافت اطلاعات بيشتر ميتوان به پايگاه اطلاع رساني: www.iaukhomein.ac.ir و يا با شماره دبيرخانه همايش: 08652337815 فاكس: 08652337820 تماس حاصل نمود.
آدرس: استان مركزي، شهرستان خمين، بلوار دانشجو، شهرك دانشگاهي دانشگاه آزاد اسلامي واحد خمين، دفتر گروه معارف.
اعلام تازههای كتاب با پيامك
موسسه بوستان كتاب دفتر تبليغات اسلامی حوزه علميه قم، تازههای نشر خود را از طريق پيامك در دسترس علاقهمندان قرار دادهاست. علاقهمندان میتوانند با ارسال شماره تلفن همراه خود عضو تازههای نشر اين موسسه شوند و به صورت روزانه از جديدترين آثار منتشره بوستان كتاب آگاه شوند.
تاكنون بيش از سه هزار نفر عضو سامانه پيام كوتاه مؤسسه شده و كسانی كه به عضويت سامانه پيام كوتاه مؤسسه بوستان كتاب مايل هستند، میتوانند شماره همراه خود را به شماره 10002155 ارسال كنند. در حال حاضر برای مؤلفان مؤسسه، مديران دفتر تبليغات اسلامی، شخصيتهای كشوری، نمايندگیها و اعضا پيامك حاوی خبر نشر كتابهای اين مؤسسه به صورت روزانه ارسال میشود.
منبع: ايكنا
عرضه جامع ترين نرمافزار حکمت اسلامي
در مراسمي با حضور انديشمندان و محققان حوزه علميه قم از نسخه نخست نرمافزار كتابخانه حكمت اسلامي در قم رونمايي شد.
در اين مراسم، حجتالاسلام محمدعلي رستميان، مسؤول بخش علوم عقلي مركز تحقيقات كامپيوتري علوم اسلامي، به ارائه گزارشي از مراحل توليد اين نرمافزار پرداخت و اظهار داشت: اين نرمافزار از منابع منطق و فلسفه اسلامي تدوين شده و داراي متن کامل 210 عنوان کتاب در 259 جلد از متون حکمت به دو زبان عربي و فارسي تا زمان ملاهادي سبزواري است.
وي ارائه 110 کتاب و مقاله به زبان انگليسي از فلاسفه يونان مانند ارسطو، افلاطون، و فلاسفه غرب همچون کانت، دکارت، برکلي، هيوم، ميل، نيچه، اسميت، هابز، بيکن و آگوستين را از ديگر ويژگيهاي نرمافزار كتابخانه حكمت اسلامي دانست.
وی با بيان اين كه موضوعاتي چون منطق، تاريخ، فلسفه، حکمت افلاطوني و نوافلاطوني، حکمت مشا، حکمت اشراق و حکمت متعاليه در اين نرمافزار گنجانده شده است، اضافه كرد: يازده عنوان فرهنگنامه به منظور آشنايي با اصطلاحات متون برنامه، ارتباط متون با شروح مربوط به صورت مستقل، امکان جستجوي متنوع و پيشرفته در همه متون از طريق کلمه و ترکيب واژگان، نمايهزني، حاشيهنويسي، رنگيکردن و علامتگذاري، ارتباط واژگان کتابها با لغتنامههاي برنامه و متن کامل ده دوره لغتنامه عربي و فارسي در قالب 62 جلد کتاب با قابليت و انتقال مستقيم متون برگزيده از برنامه به محيط word و ms را از ديگر خصوصيات اين نرمافزار است.
منبع: رسا
دسترسي به اينترنت با لامپهاي برق!
با آغاز يك پروژهي ٥/١٨ ميليون دلاري جديد در دانشگاه بوستون، شبكههاي بيسيمي كه براي ارسال دادهها از نور قابل رؤيت بهجاي امواج راديويي استفاده ميكنند، به زودي به واقعيت تبديل ميشوند. این محققان در حال بررسي فنآوري جايگزين واي فاي هستند كه نور هوشمند نام داشته و داده را نه از طريق امواج راديويي بلكه از طريق امواج نوري قابل مشاهده ارسال ميكند.
هدف اين محققان بهكارگيري ديودهاي نوري (LED) بهجاي لامپهاي حبابي است، زيرا به طور نامحسوس روشنايي زيادي دارند كه بهكارگيري آنها را براي انتقال دادهها در يك محيط كاري مناسب ميكند.
به اعتقاد اين محققان، سرعت اوليه در اين فنآوري انتقال دادهي بي سيم بين يك و ١٠ مگابايت بر ثانيه خواهد بود؛ انتقال داده ميان سرورها و LEDها نيز برروي سيمهاي الكتريكي فعلي انجام خواهد گرفت.
انتقال اطلاعات به اين شكل در محيط كاري در مصرف انرژي بسيار صرفهجويي كرده و سيمها و تجهيزات اضافي را حذف ميكند؛ همچنين بهترين ويژگي اين فنآوري امنيت آن است؛ زيرا به علت مبتني بودن بر نور، امواج نميتوانند از ديوارها عبور كرده و به بيرون منتشر شوند.
منبع: ایسنا
كنگره بينالمللی سيدعبدالاعلی سبزواری
كنگره بينالمللی بزرگداشت آيتالله سيدعبدالاعلی سبزواری در تاریخ 7 آذرماه سال جاری در دو شهر قم و سبزوار برگزار می شود. حجتالاسلام و المسلمين دكتر احمد عابدی، دبير كنگره بين المللی سيدعبدالاعلی سبزواری، در سخنانی با اشارهای به صدمين سال تولد مرحوم سبزواری عنوان نمود: بسياری از آثار مرحوم آيتاللهالعظمی سيدعبدالاعلی سبزواری مخطوط و هنوز چاپ نشده است؛ يعنی شايد آن مقدار كه چاپ نشده است بيش از آن مقداری باشد كه چاپ شده است.
مرحوم آيتالله سيدعبدالاعلی سبزواری آنگونه كه شايسته و سزاوار ايشان بود، متأسفانه معرفی نشده است كه اين امر جهات متعددی دارد و يكي از آن جهات تواضع و فروتنی اين بزرگوار بود كه به هر حال تا كنون آنگونه كه شايسته است معرفی نشده است. از طرف ديگر چون آثار ايشان چاپ نشده، هنوز شناخته شده نيست و از سويي جامعيت ايشان در علوم مختلف باعث میشود كه آن جنبه اصلی فقهی و تفسيری ايشان ناشناخته بماند.
دکتر عابدی بیان داشت: مرحوم آقای سيدعبدالاعلی سبزواری يك جامعيت بسيار كمنظير دارد و اگر بخواهم تشبيه كنم، بايد گفت مرحوم سيدعبدالاعلی در اين جامعه مثل علامه مجلسی است كه در همه جنبههای علوم اسلامی سرآمد همه است يا مثل علامه حلی.
دبير اين كنگره تصريح كرد: میبينيم كه علامه مجلسی يا حلی در عرفان صاحب نظر نيستند، علوم عقلی دارند، علوم نقلی نيز دارند و اديب هم هستند، اما عارف نيستند. مرحوم آقای سبزواری جامعيت واقعا بینظيری دارد. بعضی میگويند شيخ بهايی كه جامع علوم بود میگفت: «غلبنی كل ذی فن و غلبت كل ذی فنون»؛ يعنی هر كس در يك رشته متخصص است بر من پيروز شد، اما هر كس در چند رشته است من بر او پيروز میشوم؛ ولی مرحوم آقای سبزواری در فقه مرجع تقليد است كه سرآمد بسياری از مراجع است، در تفسير با نفرات اول تفسير قابل مقايسه است و بلكه ترجيح دارد. در فلسفه بسيار بسيار بر ما عجيب است كه در زمان خفقان صدام، كسی مثل ايشان با فلسفه غرب و با اينگونه مسايل جامعهشناسی دقيق آشنا بوده و اظهار نظر كند، خلاصه اين جامعيت ايشان باعث نشده كه در هر كدام از علوم فقط دستی بر آتش داشته باشد، بلكه واقعا در هر علمی كه وارد شده است، متخصصانه و صاحبنظرانه بود و تا اعماق آن علم هم وارد شده است.
اين مدرس حوزه علميه خاطرنشان كرد: ـ انشاءالله ـ اين جنبههای شخصيت ايشان را میخواهيم در اين كنگره معرفی كنيم و يكی از چيزهايی كه خيلی كم مورد توجه واقع شده است، توجه به علوم حديثی است. مثلا ما الآن مرجع تقليدی نداريم كه حاشيه بر بحارالانوار بنويسد، حاشيه بر وافی فيض بنويسد، حاشيه بر وسائلالشيعة بنويسد، حاشيه بر كتاب حدائق بنويسد؛ يعنی اصلا نمونه سراغ نداريم؛ يعنی حتی يك نفر نداريم كه در همه اين وادیها باشد كه مرحوم سيدعبدالاعلی سبزواری ـ رضوانالله عليه ـ در همه اين زمينهها صاحب نظر بود و فعلاً نفر اول است.
منبع:ايكنا