
رسا، سرويس فرهنگي: صبح پنجشنبه 31/2/85 همايش بررسي ابعاد اشتغال زنان برگزار شد. در اين ميزگرد حجتالاسلام سيدمحمد غروي در پاسخ به سؤال ملاك تفكيك نقش زن و مرد گفت: بهتر است درباره نقش اصلي زن بدون هيچ سوگيري خاصي بحث نمائيم.
ما نقش زنان در امور خانهداري را كوچك ميشماريم در حالي كه در اسلام اين وظيفه از جهاد در راه خدا نيز اهميت بيشتري دارد.
در برخي مشاغل كه حضور آقايان جايز نيست مانند پزشكي بانوان، مامائي و زمينههاي تربيتي كه اين نقشها بديل ندارد بهتر است كه اين وظايف به خانمها محول گردد.
در برخي شغلها اختلاط صحيح نيست به خصوص اگر اين اختلاط موجب برقراري ارتباطهاي غيرشرعي گردد كه گاه موجب فساد ميشود. همچنين اشتغال به صورت تمام وقت، مشكلساز است و بايد در اشتغال زنان به جنبههاي روحي، رواني و جسمي زنان نيز توجه شود.
حجتالاسلام غروي ابزار مديريت و زيستي و اجتماعي را ازآن مردان دانست و يادآور شد نميتوان منكر برخي از توانائيهاي مردان در اشتغال شد و بايد براي آگاهي و ايجاد فرهنگ در زنان سرمايهگذاري شود و به زن با نگاه ابزاري نگريسته نشود و براي رسيدن زنان به تنوع در زندگي فرصت داده شود.
در ادامه اين ميزگرد حجتالاسلام حسين بوستان در پاسخ به معيار حضور زنان در جريانات اجتماعي خاطرنشان كرد: با پيشرفت علم و تكنولوژي در عصر حاضر زنان نيز ميتوانند از جريانات اجتماعي مطلع باشند و خانهنشيني زنها به منزله دوري از آگاهي نسبت به وضعيت جامعه نيست و چه بسا زنان شاغلي كه اطلاعات زيادي از جهان پيرامون خود ندارند.
محمدجواد محقق: وظيفه اصلي يك زن تربيت انسان در جامعه ميباشد و اگر دو اصل تفاوتهاي فردي و وظيفه يك زن در جامعه فراموش نشود اشتغال به تعالي و رشد يك زن در جامعه كمك ميكند.
دكتر محمدصادق مهدوي: معضل گسترش روز افزون افكار فيمينيستي افراطي در ميان دختران به علت القائات مصنوعي رسانههاي غربي ايجاد شده است.
در اين القائات، مشكلات مصنوعي در زمينه مسايل مربوط به قضاوت، شهادت و ديه زنان مطرح شده در حالي كه اين موضوعات دغدغههاي اصلي زنان جامعه ما نميباشند.
هماكنون اين معضل خود را به شكل تمايلات ضدمرد، ازدواج نكردن و مجرد ماندن دختران بروز داده است و بيتوجهي به ابعاد و ريشههاي آن تبعات اجتماعي و فرهنگي زيادي به دنبال دارد.
مهدوي، در بخش ديگري از سخنان خود گفت: اشتغال زنان در خارج از خانه تنها در صورتي مفيد است كه تأثيري در وظيفه مادري آنان نداشته باشد.
بيتوجهي به اين معضل موجب بروز تنشهاي خانوادگي و افزايش استرس در همسر و فرزندان ميشود.
حضور كمرنگ زنان در خانه، موجب افزايش آسيبهاي اجتماعي در غرب شده است و جامعه ما نبايد اين حادثه را يكبار ديگر تجربه كند.
مهدوي گفت: براساس آمار موجود، ۶۰% دانشآموزان دبيرستانهاي اروپا سيگار مصرف ميكنند كه مهمترين عامل آن اشتغال طولاني مدت زنان(مادران) ميباشد.
زنان در كشاكش تناسب و تساوي
همايش حقوقي «زنان در كشاكش تناسب و تساوي» در دانشگاه پيام نور قم برگزار شد.
رييس دفتر مطالعات و تحقيقات حقوقي زنان در اين همايش به بررسي جايگاه حقوقي زن و مرد بر اساس اصول اسلام و قانون اساسي پرداخت و گفت: قوانين حقوقي نبايد به عاملي براي احساس كمارزشي جنسي نسبت به جنس ديگر تبديل شود.
حجتالاسلام والمسلمين محمدرضا زيبايينژاد ادامه داد: اصول حاكم بر احكام اسلامي به گونهاي است كه اجراي آنها موجب ايجاد تناسب و تساوي حقوقي بين زن و مرد ميشود.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با تشريح علل و عوامل تفاوتهاي حقوقي زن و مرد در زمينه ديه، ارث و قضاوت پرداخت و گفت: اين احكام بر اساس استعدادها و وظايف زن و مرد در جامعه تنظيم شده است.
وي گفت: ديه به معناي خونبها نيست بلكه براي التيام اطرافيان مقتول، بر اساس ميزان خسارت عاطفي و اقتصادي وارد شده به آنان، پرداخت ميشود.
وي گفت: با كشته شدن پدر، خسارت عاطفي و اقتصادي به خانواده وارد ميشود در حالي كه در كشته شدن زن تنها خسارت عاطفي به خانواده وارد ميشود.
وي در خصوص ديه زنان شاغل نيز گفت: در ادبيات ديني، مسئوليت اقتصادي خانواده بر دوش مرد گذاشته شده است و زنان با وجود اشتغال به كار مسئوليت اصلي نانآوري را بر دوش ندارند.
وي خاطرنشان كرد: اين حكم موجب كاهش مشكلات اقتصادي زنان بيوه و كودكان يتيم ميشود و تعادل متناسبي ميان زن و مرد در جامعه ايجاد ميكند.
www.qomnews.com